Dr. Nagy Zsuzsanna

Orvos-Biológus. Onkológiai kutató.

 

Az Orvostudományok nagydoktori címét nyerte el az emlőrák kutatásában elért áttöréséért.

 

Önéletrajz

Orvosbiológus kutató

 

1986 május 14-én születtem Miskolcon, Sipos Mária és Nagy Dezső gyermekeként. Édesapám halála után, Édesanyám egyedül nevelt fel. Tokajban nőttem fel, ott töltöttem a gyerekkoromat és kezdtem el az általános iskolai tanulmányaimat. A Tokaji Ferenc gimnáziumban érettségiztem 2004-ben.

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen folytattam tovább és orvosbiológusként diplomáztam Summa cum laude (Hons) elismeréssel 2009-ben. Hallgatói munkámat számos tudományos diákköri díjjal jutalmazták, melyből legbüszkébb a 2009-es Országos Tudományos Diákköri Konferenciára vagyok, ahol első helyezést értem el. Ugyanebben az évben, a Magyar Dermatológiai Társulat különdíját vehettem át, valamint a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Tudományos Diákköri tanácsa a kiemelkedő kutatási munkámért és tanulmányi eredményeimért a „Török József Díjat” adományozta nekem.

A diplomám megszerzése után, tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen folytattam tovább PhD hallgatóként a molekuláris onkológia szakterületén. Mint PhD hallgató es később doktorjelölt, számos nemzeti és nemzetközi konferencián vettem részt, melyből legbüszkébb a 2012-es Dublin-i (Írország) konferenciára vagyok.

Számos oktatási feladott láttam el a Debreceni Egyetemen, gyakorlatokat és szemináriumokat tartottam angol és magyar nyelven általános orvos, molekuláris biológus valamint népegészség ügyi és OLKDA hallgatóknak.

Hozzájárultam több tudományos publikáció elkészítéséhez.

Magyaron kívül két nyelvet beszélek, angolt anyanyelvi szinten, valamint spanyolt  kezdő szinten.

2014-ben, a Campus Hungary Ösztöndíj részben fedezte a kiutazásomat egy Sydney-i (Ausztrália) laborlátogatásra.

2015-ben megszereztem PhD fokozatomat a molekuláris onkológia szakterületén.

A PhD befejezése után azonnal Sydney-be költöztem. Számos nemzeti és nemzetközi konferencián vettem részt, melyből legbüszkébb a 2016-os Boston-i (Egyesült Államok) konferenciára vagyok. Hozzájárultam több tudományos publikáció elkészítéséhez.

 

Jelenleg is Sydney-ben élek és dolgozok, mint molekuláris onkológiai kutató.

Eseménynaptár

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Elfogadom