Kunkli Tivadar

Az Utcai Harcosok Bajnokságának abszolút győztese, a thai-boksz magyar úttörői közé tartozó Kunkli Tivadar nem mindennapi mérleggel rendelkezik pályafutása során: közel 400 mérkőzéséből mindössze egyetlen egyet veszített el, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kató Mihállyal szemben. Kőszikla keménysége az évek során komoly respekttel ruházta fel a szikár, inas borsodi veteránt a küzdősportolók körében.

Hatszoros magyar bajnok. 1990-ben Európa-bajnok, 1993-ban Világbajnok lett.

2006-os, pályafutásához nem méltó tokaji búcsúmeccse után 2010. április 17-én egy meccs erejéig visszatért a ringbe, amikor is az aktuálisan legjobb hazai K-1 MAX- és thai-boksz versenyzőt, Vörös Rolandot küldte földre a Showtime Gálán.

2010-ben aztán ismét a kötelek közé hívták. Az ötlet annyira elvetemültnek tűnt, hogy Tivadar nem is tudott rá nemet mondani: a nála 100 kilóval nehezebb, amerikai K-1 harcos, Bob Sapp ellen vállalt még egy visszatérést. Dávid és Góliát harcára 2011. május 1-jén került sor, a Papp László Sportarénában. Tivadar decemberben kezdte a felkészülést, napi kétszer edzett Sapp-hez hasonló méretekkel bíró edzőpartnereivel. Eközben az ex-amerikai futballista "Szörny" videóüzenetekkel próbálta megfélemlíteni a miskolci veteránt, aki ennek ellenére magabiztosan állt a nála majd' egy mázsával nehezebb és húsz centivel magasabb Sapp elé a ringben május 1-jén. A mérkőzést Tivadar alig két perc alatt döntötte el, habár a "Szörnyeteg" egyszer még a ringből is kidobta. Kunkli egy végzetes könyökütéssel küldte földre Sapp-pet, 5000 őrjöngő néző előtt.

 

Eseménynaptár

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Elfogadom